Forside | Profil | Produkter | Partnere | Referencer | Nyheder
Friday, 22. February 2019  
Foredrag om Slædepatruljen Sirius

Slædepatruljen Sirius blev oprettet i 1950 og har hjemme ved Daneborg i NØ-Grønland, og hører rent militært under Søværnet. Patruljen opererer på en kyststrækning på mere end 16.000 kilometer!

Slædepatruljen Sirius har til opgave er at håndhæve suverænitet, at føre kontrol med ekspeditioner og fredningsbestemmelser i Nationalparken, som er verdens største af sin art og ikke mindst at foretage en generel overvågning af hele området med civil politibemyndigelse.

Mens patruljeringen om sommeren foregår både til lands, til vands og i luften, sætter vejr- og klimamæssige forhold sine naturlige begrænsninger om vinteren, hvor hundeslæde er det eneste funktionelle transportmiddel.

Et slædehold bestående af to mand og et spand hunde, kan være undervejs i helt op til fire måneder i det enorme og øde område, hvor de kun meget sjældent møder mennesker. Her tilbagelægger de en strækning på 1500-3200 kilometer.

Tjenesten ved patruljen varer to år og begynder om sommeren, hvor man indgår i et slædehold som yngste mand, efter et års 'læretid' bliver man så selv ældste mand og dermed står for det ansvar at uddanne en ny slædefup.

Sommeren bruges til vedligeholdelse af stationen og forberedelse til vinterens slæderejser ved diverse udlægninger af depoter og klargøring af slæder samt udrustning. Bortset fra en periode mellem jul og udgangen af januar, hvor alle holdene er samlet på stationen, er hele vinteren helliget slæderejserne.

Få indblik i den dagligdag som en SIRIUS-mand udfylder hver dag i 26 md, og med en bopæl i verdens største Nationalpark i Nordøst Grønland. 

  

Hør om de lange slæderejser, som 2 mænd og 11 hunde kører i op til 4 md. uden at møde andre mennesker, og hvor ens faste tag over hovedet, er skiftet ud med en teltdug, og maden er den samme tørkost hver eneste dag.

Foredraget er kombineret med flotte billeder, samt en del udrustning og varer fra 1½ - 2½ time. 

kontakt os vedr. Foredrag på mail: Info-siriusrejser

 

 

SiriusRejser | Tlf.: +45 2169-9086 | E-mail: